Ufloat makes your life easier

Laituri vai lautta? 

Ufloat ponttoneilla saat molemmat!

Ufloat patentoidut lauttaponttonit on tee-se-itse rakentajan unelma. Kestävä modulaarinen rakenne, kiinnityslaipat ja ainutlaatuinen muotoilu. Ufloat-ponttoneilla voit toteuttaa mitä erilaisempia projekteja - niin paikoillaan kelluvia kuin ajettavia rakenteita. 

Katamaraanilautan rakentaminen on helppoa ja nopeaa:

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta

1. Aseta ponttonit peräkkäin tasaiselle alustalle

Tasainen alusta helpottaa kokoamista, mutta lautan voi koota vaikka vedessä. 

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta

2. Aseta poikkipuut ponttonien laippoihin

Poikkirunkopuiden pituus oman tarpeen mukaan sopivan leveyden saavuttamiseksi. Leveys tuo vakautta, mutta myös painoa ja vetelämmän rakenteen. Yleisimmin käytetty runkopuun koko 2x5" (48x123mm). Tämän kokoisella lankulla tehty 2,5m leveä lauttarunko on riittävän jäykkä ja kestävä moneen käyttöön. 

Samanpituisena tehty 3m leveä lautta on selkeästi vakaampi, mutta rungon taipumisen huomaa kuormitettaessa. Kavennettaessa 2m leveäksi lautta kallistuu enemmän ja runkopuuna voisi toimia myös 2x4".

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta, puurunko

3. Kiinnitä pituussuuntaiset runkopuut poikkipuihin

Työnnä ponttonit tiiviisti yhteen ja varmista tarvittavan pitkän runkopuun pituus mittaamalla. Viistetyssä keulapalassa poikkirunkopuun paikka on 40cm päästä, suorassa ponttonissa poikkirunkopuun saa aivan reunaan. (Uusimmassa viistetyssä 3.0 versiossa runkopuun paikka myös aivan keulassa).

Ruuvaa poikkirunkopuut pituussuuntaisiin, tarkista ristimitta. Vahvista ainakin ulkonurkat sisäpuolelta naulauskulmilla. Kiinnitä ponttonit yksitellen ruuvaamalla laippojen läpi ja varmista ennen kiinnitystä, että runkopuut istuvat ponttonien urien pohjassa kiinni.

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta, puukansi

4. Kiinnitä kansilaudoitus

Ennen kannen ruuvaamista tarkista vielä ristimitta. Kansilautoina voi käyttää tavallista 28mm vahvaa terassilautaa. Kannen voi tehdä myös vaikka vanerista.

Perämoottorille saa rakennettua helposti telineen jättämällä viimeisten poikkirunkopuiden välin laudoittamatta. Yhdistämällä runkopuut kahdella pituussuuntaisella pätkällä, moottorin paikasta tulee jäykempi. Aukon voi peittää alapuolelta vanerin palalla, jolloin tavarat ei pääse putoamaan aukosta ja moottorikaukalo on entistäkin jäykempi.

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta, varusteet

5. Varustele tarpeen mukaan

Mikäli käytät perämoottoria niin kannattaa huomioida, että yli 5,5m pituiset lautat tulee rekisteröidä. Samoin yli 20hv moottoria käytettäessä. Myös pakolliset varusteet, kuten pelastusliivit, airot/mela tai ankkuri, merkinantoväline.Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta ponttoni

Ufloat 2.1

Ufloat perusponttoni:

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta ponttoni

Ufloat 3.0

Pituussunnassa lukittuvat elementit ja päivitetty laippa:

Ufloat, lauttaponttoni, katamaraani, kelluva lautta ponttoni

Ufloat Houseboat

Sama uniikki muotoilu isommassa koossa: