Palaponttonit

Kukapa ei olisi leikkinyt legopalikoilla. Yhtä helppoa on myös rakentaa uusi laituri. Ponttonit valmistetaan puhtaasta UV-suojatusta HDPE-muovista, joka kestää hyvin Suomen sääolosuhteissa - niin kesällä kuin talvella. Huoltovapaa, kevyt ja helppo. Laituri joka ei mätäne.

Ponttonielementtejä on useita eri kokoisia ja mallisia, lue täältä lisää.

Kokoaminen onnistuu mukana toimitettavilla työkaluilla.

Ympäristöystävällisyys:

Muovi ja muut osat ovat 100% kierrätettäviä. Pitkän elinkaari ja vähäinen huoltotarve säästää ympäristöä. Jos yksi ponttoni vahingoittuu jostain syystä, se on mahdollista vaihtaa.


Kestävyys:

Materiaalina on käytetty hyvälaatuista HDPE-muovia, joka omaa hyvän murtolujuuden ja iskunkestävyyden. Muovi kestää UV-säteilyä, jäätymistä, merivettä, syöpymistä, kemikaaleja ja öljyä. Polyeteenistä valmistetaan roska-astioita, postilaatikoita, mehukattipulloja, jotka kestävät vuosia käytössä. Ponttonit valmistetaan puhaltamalla, jolloin voidaan käyttää suuritiheyksistä HDPE raaka-ainetta. Yleisimmät puulaitureiden alla käytettävät ponttonit ovat rotaatiovalettuja, jotka on valmistettu useimmiten pehmeämmästä LDPE-muovista.


Turvallisuus:

CE-hyväksytty, moduulien muotoilun ja kuvioidun pinnan ansiosta vältetään liukkaus, tikut, terävät särmät, ruostuneet naulat ym. Ennen kaikkea lopputulos on vakaa kävellä.


Suuri kantavuus:

325 kg/ m2. Uppouma ilman kuormaa 2.3-3 cm, 150 kg kuormalla 15-20 cm (suositeltava) ja 300 kg 35-40 cm (ääriraja). Kantavuus voidaan tarvittaessa kaksinkertaistaa asentamalla kaksi ponttonia päällekkäin.


Taloudellisuus:

Lähes huoltovapaa, nopea, helppo ja joustava asentaminen ja purkaminen.


Monipuolisuus:

Ponttonit lukitaan toisiinsa korvakkeista, jotka asettuvat lomittain. Yksi tappi kiinnittää neljä moduulia yhteen, joka sallii lähes minkä mallisen tai kokoisen lopputuloksen. Haluttaessa muotoa voidaan muuttaa erilaiseksi pienellä vaivalla.


Väri:

Varastossa vakiona harmaa. Tilausvärinä myös sininen, oranssi ja musta. Tarvikkeet pääosin harmaita. Isommissa tilauksissa voidaan valita lähes mikä väri tahansa ja yrityskäyttöön ponttoni voidaan varustaa jopa omalla logolla.


Tarvikkeet ja lisävarusteet:

Vakiotarvikkeet ovat helppo asentaa ja tarvittaessa teemme myös erikoisemmatkin lisävarusteet.


Tehtaan laatusertifikaatit:

ISO 9001: 2008, SGS, CE.


Käyttöikä:

Odotettu käyttöikä vähintään 20-30 vuotta riippuen käytöstä ja ympäristöolosuhteista. HDPE-tuotteiden käyttöikä Suomen UV-säteilytasolla jopa 50 vuotta.


Takuu:

5 vuotta. Mikäli tuote vahingoittuu normaaleissa käyttöolosuhteissa, johtuen materiaali tai raaka-ainevirheistä vaihdamme tuotteen uuteen. Väärinkäytettyjä ja asiakkaan itse aiheuttamia vahingoittumisia ei korvata.


Käyttökohteet:

Käyttökohteita on monia: laituri, uimalautta, kuljetuslautta, ponttonisilta, vene- ja vesiskootteritelakka, kelluva uima-allas, kalankasvatusallas, työskentelylautta, urheilukilpailujen lähtöalusta, kelluva ravintola, kelluva sauna, jne. Laita mielikuvitus töihin ja keksi itse!

Palaponttoni, kelluva ponttoni, laituriponttoni, muovilaituri