Ponttonielementit

Kaikki elementit ovat yhteensopivia keskenään. Korvakkeet ovat joka kulmassa eri korkeudella, joten yli 50x50cm kokoisten elementtien suunta toisiinsa nähden on määrätty.

Alla yleisimmät elementit, näiden lisäksi löytyy myös erilaisia kaidetolppia, kiinnikkeitä ja kuumasinkittyjä teräsosia erilaisiin tarpeisiin.

Palaponttoni, perusponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Perusponttoni

Koko 50x50cm korkeus 40cm. Monipuolisin ponttonielementti kaikkeen rakentamiseen. Tilavuus 92L, paino 7kg. Kantavuus neliömetrille noin 350kg.

Palaponttoni, tuplaponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Tuplaponttoni

Koko 100x50cm korkeus 40cm. Kahden perusponttonin kokoinen elementti säästää kiinnitysosia ja nopeuttaa rakentamista. Edullisempi kuin kaksi perusponttonia. Nämä sopivat vain samansuuntaisesti toisiinsa, jolloin muoto rajoittuu hieman. Tilavuus 185L, paino 12kg. Kantavuus neliömetrille noin 350kg.

Palaponttoni, neliöponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Neliöponttoni, pitkä

Koko 200x50cm korkeus 40cm. Neliömetrin kokoinen elementti säästää varsinkin pitkissä laitureissa kiinnitysosia ja aikaa. Reunapultteja ei tarvitse kuin 2m välein. Nämä sopivat vain samansuuntaisesti toisiinsa, jolloin muoto rajoittuu hieman. Tilavuus 370L, paino 21kg. Kantavuus neliömetrille noin 350kg.

Palaponttoni, neliöponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Neliöponttoni, neliö

Koko 100x100cm korkeus 40cm. Neliömetrin kokoinen elementti säästää varsinkin isoissa laitureissa kiinnitysosia ja aikaa. Reunapultteja ei tarvitse kuin 1m välein, yksi keskitappi vähemmän per neliömetri. Nämä sopivat vain samansuuntaisesti toisiinsa ja yksi reuna on epäsopiva kaikkiin muihin elementteihin. Tilavuus 322L, paino 21kg. Kantavuus neliömetrille noin 280kg (kantavuudesta vähennetty pohjan ilmatila).

Palaponttoni, matala ponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Matala perusponttoni

Koko 50x50cm korkeus 25cm. Kajakkilaiturit, kanoottilaiturit, kohteet joissa tarvitaan matalaa laituria. Jettilaiturin alkupäähän etureunan madaltamiseen. Tilavuus 58L, paino 5kg. Kantavuus neliömetrille noin 220kg.

Palaponttoni, matala tuplaponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Matala tuplaponttoni

Koko 100x50cm korkeus 25cm. Käyttökohteet kuten matala perusmalli, edullisempaan ja nopeampaan rakentamiseen. Tilavuus 117L, paino 9kg. Kantavuus neliömetrille noin 220kg.

Jettilaituri, v-ponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Kapea v-ponttoni

Koko 50x50cm korkeus 35cm. Jettilaitureiden ja venetelakoiden ajouran rakentamiseen.

Jettilaituri, v-ponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Kapea v-ponttoni etu

Koko 50x50cm korkeus 35cm. Jettilaitureiden ja venetelakoiden ajouraan ensimmäinen enemmän muotoiltu pala, jotta laiturille on helpompi ajaa ja vesitäyttöä ei tarvitsisi etureunan madaltamiseen.

Jettilaituri, v-ponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Leveä v-ponttoni rullaton

Koko 100x50cm korkeus 40cm. Jettilaitureiden ja venetelakoiden ajouran rakentamiseen.

Jettilaituri, v-ponttoni, muoviponttoni, kelluva laituri

Leveä v-ponttoni rullallinen

Koko 100x50cm korkeus 30cm. Jettilaitureiden ja venetelakoiden ajouran rakentamiseen.

Puskuri, pitkä

Koko 100x20cm korkeus 20cm. Laiturin reunaan asennettava fenderi suojaa veneen kylkeä kylkikiinnityksessä.

Puskuri, lyhyt

Koko 50x20cm korkeus 40cm. Laiturin reunaan asennettava fenderi suojaa veneen kylkeä kylkikiinnityksessä.

Kiinnitystappi

Kiinnitystapilla kiinnitetään ponttonielementit toisiinsa laiturin keskellä.

Kiinnitystappi v-ponttoni

Pienempi kiinnitystappi normaalia matalempien v-ponttoneiden kiinnitykseen muihin elementteihin. Pienempi tapin pää ei osu jetin / veneen pohjaan.

Kiinnityspultti

Ponttonien korvakkeet kiinnitetään toisiinsa laiturin ulkoreunoilla pulteilla.

Välilevyt

Laiturin ulkoreunalla osan ponttoneiden korvakkeiden väliin jää rako, näihin kohtiin tarvitsee paksun välilevyn. Ohuemman välilevyn tarve tulee T-mallisessa laiturissa sisäkulmiin.

Pitkät kiinnityselementit

Pitkillä kiinnitystapeilla ja pulteilla ponttoneita voidaan asentaa kaksi kerrosta päällekkäin tilanteissa, joissa tarvitaan suurta kantavuutta. Tai esim. hyppykorokkeen rakentamisessa.