Jettilaiturit, venetelakat

Jettilaituri


Miksi uittaa jettiä vedessä?

Jettilaiturilla pidät jetin irti vedestä, pohjan puhtaana levästä ja ei pelkoa uppoamisesta. Kaikkien jettien takuu ei kata säilytystä vedessä ja siten kata uppoamisesta aiheutuneita vahinkoja.
Laiturin mallin ja muodon voi valita vapaasti tarpeen mukaan. Kantavuutta löytyy painavammillekin laitteille, 1.5 x 4m laituri painuu ~20cm 1000kg massalla. Sivuponttoonien korkeus 40cm, joten varpaat pysyvät varmasti kuivana. Joka toisen v-ponttoonin voi jättää ajoluiskasta, jolloin säästää hieman hinnassa.

V-ponttooneja on kahta mallia, kapeampaa ja leveämpää. Kapeampi on 0.5m levyinen, pääasiassa jettikäyttöön tarkoitettu. Tämän etureuna ui melko korkealla, joten vesitäyttö on suositeltavaa. Täyttämällä ensimmäisen rivin ponttooneita puoliksi vedellä, laiturin etureuna laskee lähemmäksi vedenpintaa ja koko laituri kaareutuu. Tämä helpottaa laiturille ajoa. ***2019 uusi muotoiltu v-nousupala ja matalat reunaponttonit päässä -- vettä ei tarvitse enää  täyttää***

Leveät v-ponttoonit ovat 1m levyisiä. Ponttoonit ovat kaarevia muotoilultaan ja etureuna ui kapeaan verrattuna matalalla. Laiturille ajo onnistuu hyvin ilman vesitäyttöä. Leveät ponttoonit sopivat hyvin jettikäyttöön, mutta näillä saadaan myös isommat veneet telakoitua. Ponttooneja saa sekä rullalla varustettuna, että ilman rullaa. Käytetyin combo on 3 rullallista ja 3 rullatonta ponttoonia. Ilman rullaa olevat ponttoonit estävät jettiä valumasta samantien takaisin veteen, sekä ovat muotoilultaan hieman korkeampia, joten tukevat keulaa paremmin. 


Jettilaituri voidaan kiinnittää köysillä esim. aisapaikkaan tai laiturin kylkeen, valmiilla teräsputkikiinnikkeillä kiinni kiinteän tai kelluvan laituriin. Itsenään kelluvaksi esim. betonipainojen kanssa tai teräsputkilla tai ruuvipaaluilla matalaan rantaan. Erikoisemmatkin kiinnikkeet ja varusteet onnistuvat pienellä toimitusajalla. 


Naarmuuntuuko pohja, luistaako?

Ponttoonit on valmistettu samasta materiaalista kuin muoviset vesiämpärit. Jetin pohja on kovempi kuin ponttoonit ja pienikin vesimäärä tekee ponttoonien ja jetin välisen pinnan hyvin liukkaaksi.


Jettilaiturien hinnat alkaen 1364e  (1,5x3,5m säästömalli)

Follow us on:  google.com/+KelluvaFi   http://www.youtube.com/SuomenKelluva   www.facebook.com/kelluva
jettilaituri